Over Gemma Koolen

ls docent dans en beweging werk ik inmiddels 20 jaar aan de opleiding Social Work van de HAN in Nijmegen. Een opleiding die studenten opleidt tot hulpverlener. De kern van mijn bijdrage is dat studenten hun competenties leren vergroten.  Competenties als non-verbale communicatie en inzet van creativiteit.

Dansopleiding

In 1991 ben ik afgestudeerd aan de HBO Dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor heb ik de Opleiding Docent Drama te Antwerpen gevolgd en de verkorte opleiding dansexpressie te Brussel.

Danstherapie 

In 2008 heb ik de Post HBO bewegingsexpressie-therapie afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in. Tilburg. Tijdens deze opleiding heb ik 3 jaar als danstherapeut gewerkt en als zodanig ervaring opgedaan binnen de GGZ Veghel.

Na mijn opleiding danstherapie heb ik in samenwerking met een psychiater groepstherapie gegeven aan vrouwen met diverse hulpvragen waarin de aandacht gericht was op psychische en lichamelijke problemen.

Dansstudio

Nu ben ik in de gelegenheid om in mijn prachtige dansstudio intensief mensen te begeleiden in hun dans en bewegingstherapie. Mijn verlangen is mensen te ondersteunen om via  de dans dichter bij zichzelf te komen.

Master of Arts Therapies

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd. Voor deze studie heb ik een kwalitatief onderzoek gedaan naar de betekenis van dans- en bewegingstherapie bij somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK).

Onder de titel ‘De wind onder hun vleugels’ heb ik hierover een artikel in Tijdschrift voor vaktherapie 2017/3 (PDF) gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.